Nieuws

Strafbeschikkingen in Corona-tijd 24-7-2020
In zijn column "Strafbeschikkingen in Corona-tijd" licht mr. Willem van Voorst Vader toe waarom het belangrijk is om bij de ontvangst van een strafbeschikking een advocaat in te schakelen. Heeft u een strafbeschikking ontvangen en vraagt u zich af of u de aangeboden straf moet accepteren, mr. Willem van Voorst Vader staat u graag te woord!
Lees verder...
De gevolgen van de coronacrisis voor arbeidsmigranten 4-6-2020
De COVID-19 crisis heeft veel gevolgen, ook voor Europese arbeidsmigranten. In haar artikel "Europse arbeidsmigranten en de COVID-19 crisis" bespreekt mr. Femke van den Berg tegen welke problemen (Europese) arbeidsmigranten als gevolg van de coronacrisis aanlopen. Wilt u meer weten, neemt u dan telefonisch of via e-mail contact op met mr. Van den Berg. 
Lees verder...
De gevolgen van de coronacrisis voor de huur en verhuur van woonruimte 4-5-2020
De coronacrisis leidt tot veel vragen bij huurders en verhuurders van woonruimte. Kan ik mijn tijdelijke huurovereenkomst nog verlengen? Wordt mijn woning ontruimd als ik de huur niet meer kan betalen? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft uitleg in haar artikel "De gevolgen van Covid-19 voor huurrecht en woonruimte". Heeft u nog vragen, bel of mail haar voor meer informatie.
Lees verder...
Kantoren gesloten in verband met Bevrijdingsdag 2-5-2020
In verband met Bevrijdingsdag zijn onze kantoren op dinsdag 5 mei 2020 gesloten!

Lees verder...
Betaling van alimentatie in coronacrisis. 1-5-2020
Wat als u door de coronacrisis minder of zelfs helemaal geen inkomen meer hebt en u kunt daardoor de alimentatie niet meer betalen? Mr. Francis van den Branden geeft uitleg in haar artikel "Betaling van alimentatie in coronacrisis". Zit u met dit probleem, dan helpen wij graag bij het vinden van een oplossing. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen voor het maken van een telefonische afspraak of een afspraak via videobellen. Want ook nu zijn wij u graag van dienst! 
Lees verder...
Heeft u recht op een individuele inkomentoeslag? 1-5-2020
Heeft u al langere tijd een laag inkomen en verwacht u hierin geen verbetering? Misschien heeft u wel recht op een aanvulling van de gemeente, de zogenaamde individuele inkomenstoeslag. Onze collega mr. Veronique Verhaegen geeft uitleg in haar artikel "Heeft u recht op een individuele inkomenstoeslag?". Wilt u meer weten? U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen voor het maken van een afspraak. 
Lees verder...
Wij blijven u van dienst! 18-3-2020
Als gevolg van alle maatregelen rondom het coronavirus vindt ons dagelijks gratis inloopspreekuur tussen 08.30 en 09.30 uur voorlopig enkel telefonisch plaats. Ook op andere momenten staan wij u steeds vrijblijvend telefonisch te woord. Ook een afspraak via videobellen is mogelijk. Ook in deze onzekere tijden blijven wij u dus graag van dienst!
Lees verder...
Maatregelen coronavirus 15-3-2020
Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland, willen wij u graag informeren over hoe wij hiermee omgaan. Zolang het kan en mag zullen we onze kantoren open houden. Intussen zullen we handelen volgens de actuele richtlijnen van het RIVM ten aanzien van de voorzorgsmaatregelen om verdere verspeiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Zo nemen we extra hygiënemaatregelen en schudden wij u voorlopig niet de hand bij ontvangst. Onze vraag aan u is om in de komende weken onze kantoren zo min mogelijk te bezoeken. Afspraken  houden we voorlopig zo veel mogelijk telefonisch. Ook een afspraak via video-bellen behoort tot de mogelijkheden. Telefonisch en per e-mail zijn wij zoals altijd bereikbaar. Op deze manier blijft onze dienstverlening voor iedereen beschikbaar. Wij blijven u op deze manier ook in deze onzekere tijden graag van dienst.
Met vriendelijke groet, De Rechter Advocaten 
Lees verder...
Wel of niet vaccineren? 12-3-2020
Stel dat ouders het na een scheiding niet eens zijn over de vraag of hun kind wel of niet ingeënt moet worden. Wat kan de ouder die wil dat het kind wel wordt ingeënt dan doen? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft hierover uitleg aan de hand van een recente uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch in haar artikel "Vervangende toestemming voor deelname aan rijksvaccinatieprogramma".
Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, neemt u dan vrijblijvend contact op met haar of één van haar collega's. 
Lees verder...
Een kind van twaalf jaar mag toch zelf kiezen? 19-2-2020
Veel mensen denken dat een kind vanaf het moment dat hij/zij twaalf jaar is mag kiezen bij welke ouder hij/zij na een echtscheiding gaat wonen en of hij nog naar de andere ouder gaat. Mr. Francis van den Branden legt in het artikel "Een kind van 12 jaar mag toch zelf kiezen?" uit dat dit niet klopt. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of heeft u andere vragen over echtscheiding neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op, U bent ook welkom tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
De risico's van koop en verkoop via internet 16-1-2020
Het kopen van goederen via internet, wie doet het tegenwoordig niet? Toch zijn er risico's verbonden aan het kopen en verkopen van spullen via internet. Mr. Jurgen Schuttkowski geeft in zijn artikel "De risico's van koop en verkoop via internet" uitleg. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of kom langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur.  
Lees verder...
Sluiting tijdens de feestdagen 24-12-2019
In verband met de feestdagen zijn onze kantoren gesloten vanaf 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020. Op 24 december sluiten wij om 15.00 uur. Wij wensen u fijne feestdagen toe en een gelukkig en gezond 2020!   
Lees verder...
Regels van ingebrekestelling en verzuim 17-12-2019
De Hoge Raad heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over de regels van ingebrekestelling. Mr. Willem van Voorst Vader bespreekt deze uitspraak in zijn artikel "Regels van ingebrekestelling en verzuim" en geeft uitleg. Heeft u te maken met problemen bij de uitvoering van prestaties die zijn afgesproken? Neemt u dan vrrijblijvend contact met ons op of loopt u binnen tijdens ons inloopspreekuur, iedere dag tussen 08.30 en 09.30 uur.
Lees verder...
Sluiting in verband met bedrijfsuitje 12-12-2019
In verband met een bedrijfsuitje zijn onze kanbtoren op maandag 16 december a.s. vanaf 12.00 uur gesloten. 
Lees verder...
Niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie 2-12-2019
De Hoge Raad heeft onlangs een beslissing gegeven over de vraag of je als ouders mag overeenkomen dat een gemaakte afspraak over kinderalimentatie in de toekomst niet gewijzigd mag worden. Mr. Annelies Duerink-Bottinga legt in haar artikel "Niet-wijzigingsbeding bij kinderalimentatie" uit wat de Hoge Raad heeft beslist. Wilt u meer weten over deze uitspraak of over (kinder)alimentatie in het algemeen, neem dan vrijblijvend contact met ons.
Lees verder...
Ambtenaren vanaf 1 januari 2020 onder het arbeidsrecht 18-11-2019
Op 1 januari 2020 wordt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) ingevoerd. Vanaf dat moment vallen de meeste ambtenaren onder het reguliere arbeidsrecht. Mr. Veronique Verhaegen geeft uitleg over de gevolgen in "Ambtenaren vallen vanaf 1 januari 2020" onder het arbeidsrecht. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of loop binnen tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
Indexeringspercentage alimentatie 2020 is bekend! 31-10-2019
Elk jaar gaan vastgestelde alimentatiebedragen omhoog met een bepaald percentage (de wettelijke indexering). Voor 2020 is dit percentage vastgesteld op 2,5%. Ex-partners moeten het alimentatiebedrag zelf met dit percentage verhogen, tenzij in overleg schriftelijk anders is overeengekomen. In de praktijk blijkt dat de aanpassing van de bijdrage nogal eens wordt vergeten. Wordt de indexering vergeten, dan moet die later alsnog betaald worden. Als dat pas jaren later wordt ontdekt, kan dat er toe leiden dat alsnog ineens een hoog bedrag moet worden beaald. Het kan zijn dat een deel van de achterstand verjaard is. De verjaringstermijn is vijf jaar. Wilt u meer weten over de indexering van alimentatie of heeft u andere vragen over alimentatie, neemt u dan contact met ons op of kom langs tijdens ons dagelijks gratis inloopspreekuur. 
Lees verder...
De klussende vreemdeling 31-10-2019
In "De klussende vreemdeling" legt mr. Femke van den Berg uit welk risico een werkgever loopt wanneer hij een vreemdeling zonder de juiste vergunning voor zich laat werken. Verder blijkt dat je eerder als werkgever wordt aangemerkt dan je op het eerste gezicht zou denken. Wilt u meer weten, neem dan contact op met mr. Femke van den Berg. Zij staat u graag te woord!
Lees verder...