Nieuws

Ontslag van een executeur 19-10-2021
Iemand kan in zijn testament een executeur aanwijzen. Wat doet die precies? Wat is het verschil tussen een één, twee en drie sterren-executeur en hoe kan een executeur eventueel van zijn taken worden ontslagen? Mr. Hanneke Berbée-van Koningsbruggen legt het in haar artikel "Ontslag van een executeur" allemaal uit. Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of andere vragen op het gebied van het erfrecht, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 
Lees verder...
Wijziging geslachtsnaam van een minderjarig kind na echtscheiding? 20-9-2021
Hoe zit het met het wijzigen van de geslachtsnaam van een minderjarig kind na echtscheiding? Welke procedures moeten daarvoor worden gevoerd? Mr. Annelies Duerink-Bottinga geeft uitleg! Heeft u nog vragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. 
Lees verder...
Aansprakelijkheid voor fraude of grove nalatigheid bij elektronisch betalen 19-7-2021
Wanneer is er sprake van fraude of grove nalatigheid als er oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van je bankpas? En hoe zit het dan met de aansprakelijkheid? Mr. Femke van den Berg geeft uitleg in haar artikel "Aansprakelijkheid voor fraude of grove nalatigheid bij elektronisch betalen". Heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of komt u langs tijdens ons dagelijks inloopspreekuur. 
Lees verder...
Anouk Broekman- de Feijter versterkt team De Rechter Advocaten 5-7-2021
Wij zijn blij te melden dat vanaf 1 juli mr. Anouk Broekman-De Feijter ons team is komen versterken. Anouk woont tegenwoordig in Middelburg maar is als geboren en getogen Axelse volop bekend met het reilen en zeilen in Zeeuws-Vlaanderen. Ze zal vooral actief zijn als advocaat en mediator op gebied van personen- en familierecht, maar weet ook haar weg te vinden in het aansprakelijkheids-, contracten- en bouwrecht. Anouk houdt van een persoonsgerichte aanpak, een aanpak die goed bij ons kantoor past.

Lees verder...
Ontslag tijdens ziekte, recht op ziekengeld? 10-6-2021
Heeft u als werknemer in geval van ontslag tijdens ziekte recht op ziekengeld?
Mr. Veronique Verhaegen geeft daarover uitleg in haar column "Ontslag tijdens ziekte, recht op ziekengeld?"
Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, of andere vragen op het gebied van het arbeidsrecht, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Lees verder...
Sluiting kantoren in verband Hemelvaart 12-5-2021
Vanwege Hemelvaart zijn onze kantoren gesloten op donderdag 13 en vrijdag 14 mei 2021.
Vanaf maandag 17 mei a.s. staan wij weer voor u klaar!
Lees verder...
Alles over het strafblad 20-4-2021
In de praktijk krijgen wij regelmatig vragen over het strafblad. Wanneer krijgt iemand een strafblad, hoe lang blijft dat bestaan en tegen welke problemen kan iemand met een strafblad aanlopen? Mr. Jurgen Schuttkowski geeft uitleg in zijn column "Alles over het strafblad". Heeft u vragen naar aanleiding van deze column of heeft u andere vragen op het gebied van strafrecht, dan kunt u steeds vrijblijvend contact met ons opnemen!
Lees verder...
Echtscheiding en de spaarrekening(en) van de kinderen 5-3-2021
Veel ouders en ook grootouders sparen voor hun (klein)kinderen. Maar wat gebeurt er met de spaarrekeningen van de kinderen als ouders gaan scheiden? Mr. Francis van den Branden geeft uitleg in haar column "Echtscheiding en de spaarrekening(en) van de kinderen". Heeft u nog vragen? Bel of mail ons!
Lees verder...
Onafhankelijke advocatuur als pijler van de rechtsstaat! 17-2-2021
Mr. Willem van Voorst Vader onderstreept in zijn bijdrage "Een onafhankelijke advocatuur, als pijler van de rechtsstaat" nog maar eens hoe belangrijk het is dat iedere burger zich kan laten bijstaan door een onafhankelijke advocaat.  
Lees verder...
Word jij onze nieuwe collega? 5-2-2021


Ontdek je plekje als advocaat bij De Rechter Advocaten! Wij zoeken een advocaat (stagiaire/medewerker) voor onze sectie personen- en familierecht. Ben jij of ken jij de juiste persoon? Stuur dan een mail naar: mharte@derechteradvocaten.nl
Lees verder...